Klanten werven

klanten-werven

Klanten werven

Een briljant idee, een sympatiek voorstel, een oplossing voor talrijke problemen... Elke ondernemer zal wel zijn eigen reden hebben om een zaak op te starten, of al jaren succesvol draaiende te houden. Er is slechts 1 iemand die uiteindelijk de levensvatbaarheid van elke onderneming in stand houdt...de klant. En die wordt steeds kieskeuriger...

En deze klant wordt steeds vaker overstelpt met een aanbod aan producten en diensten dat zowel in de breedte als diepte groter wordt. Waar vroeger een onderneming kon leven van de klanten in de eigen buurt, neemt de druk van online verkoop verder toe. Daarnaast kunnen de klanten steeds gemakkelijker prijzen en specificaties vergelijken. Aan de hand van een smartphone lopen ze vaker een winkel binnen, betasten en bekijken het product, om vervolgens op internet goedkopere kanalen te kiezen.

Al deze veranderingen hoeven echter geen beperkingen in te houden voor uw eigen onderneming. In tegendeel, door optimaal gebruik te maken van nieuwe technieken kan ook u dit potentieel gebruiken in de verdere uitbouw van de zaak.

Binnen JED Opleidingen kan ik praktijkgerichte tips en tricks aanleveren om optimaal gebruik te maken van digitale marketing. Vragen die u zichzelf wellicht al hebt gesteld:

  • Is een pagina via sociale media belangrijk, en wat moet ik ermee?
  • Hoe kan ik mijn website integreren in mijn traditionele verkoopkanalen?
  • Welke prijszetting kan ik aanhouden?
  • Moet ik mijn productaanbod verbreden of verdiepen?
  • Via welke kanalen moet ik mijn producten aanbieden?
  • Hoe kan ik met een minimale promotie-inspanning (financieel en werklast) maximale output bereiken?

Daarnaast kunnen we samen het marketingproces van uw zaak onder de loep nemen en bied ik handvaten aan om een betere concentratie te bereiken op de zaken die er echt toe doen voor uw klant? Dit valt onder een proces dat al langer bekend is in productie- en dienstenbedrijven: lean management. Ook dit kan enorme kansen creeëren in het proces dat cruciaal is voor elke onderneming: KLANTEN WERVEN.